16 Ocak 2008 Çarşamba

Doğaya ve sunduklarına geri dönüş

Nefes almayan evlerde yaşıyoruz. Nefes alamıyoruz. Evlerde kullandığımız yapı malzemeleri konusunda ne kadar bilinçliyiz? Yurt dışında çevreye duyarlı evler için standartlar sağlanırken, biz geç kalmayalım. Yaşam kalitemizi arttırmamız için yapabileceğimiz neler var? Ekolojik Ev grubunun amaçladığı ruhsal ve bedensel sağlığımızı koruyan, sürdüren ve geliştiren yapı malzemelerini ve araçlarını tanıtmaktır.
Şehirden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler. Her şey oturacağınız evin niteliği ile başlıyor. Binlerce yıllık testlerden geçmiş malzemeleri yeni teknolojilerle harmanlayıp kullanarak nasıl yaşayabileceğinizi görmek ister misiniz? Hatta bunu kendiniz tasarlamak, hatta yapmak ister misiniz?
Kerpiç ve saman gibi malzemeler artık tüm dünyada yaygınlıkla kullanılan ve Birleşmiş Milletler’in de önerdiği doğal malzemelerdir. Yangına daha mukavimler; nefes aldıkları için sağlıklı yaşam koşulları üretirler; yapımları ekonomiktir ve çevreye zarar vermezler; enerji etkindirler.
Biz bu malzemelerin bize miras kalan ve kaybettiğimiz bilgisini yeniden canlandırmak istiyoruz.
Ekolojik ev aynı zamanda suyu, enerjiyi, yönlenmeyi ve toprağı nasıl etkin bir şekilde kullanabileceğinizin araçlarını da size sunuyor. Sizi doğanın döngüsüne uyuma çağırıyoruz

Hiç yorum yok: